Expertises

Bedrijven & Instellingen

Duurzaamheid wordt een alsmaar belangrijker begrip, ook voor bedrijven en instellingen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil deze partijen graag stimuleren om de verduurzamingslag ook daadwerkelijk in te zetten en over te gaan op realisatie van duurzame maatregelen. Hiervoor zijn verschillende subsidieregelingen opgetuigd, variërend van subsidies voor de vrij voor de hand liggende maatregelen zoals LED, isolatie en zonnepanelen maar ook productieprocessen en gebouw gebonden keurmerken kunnen subsidiabel zijn. Heeft u plannen voor nieuwbouw of een renovatie laat dan uw project voorafgaand aan eventuele verplichtingen toetsen op subsidiemogelijkheden door een subsidieadviseur van Bouwsubsidie Nederland. Vaak moeten zakelijk subsidies vooraf aangevraagd worden, op deze manier bent u ervan verzekerd dat u niks mist loopt.

Particulieren

​De Nederlandse Overheid heeft zich als doel gesteld om huishoudens in 2050 van het gas af te krijgen. Om dit doel kracht bij te zetten stimuleert de overheid particulieren die nu al besluiten om bij te dragen aan dit doel. Dit doet zij door de inzet van verschillende subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen nadat er isolatiemaatregelen zijn getroffen in de bestaande schil, wordt een aanzienlijk bedrag op de aanschaf van een warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel of zonneboiler vergoed en is er de mogelijkheid om de betaalde BTW over zonnepanelen terug te vragen. Overweegt u ook uw huis te verduurzamen door de realisatie van energieopwekking of energiebesparing, schroom dan niet om uw project vrijblijvend te laten toetsen door een subsidieadviseur van Bouwsubsidie Nederland.

Woningcorporaties

Woningcorporaties in Nederland dragen zorg voor een groot aantal woningen in Nederland. Om goed en betaalbaar wonen te kunnen blijven garanderen moeten woningcorporaties constant aandacht besteden aan hun woningen en daar komt bij de uitbreiding van het woningaanbod en de vereiste verduurzaming door gestelde klimaatdoelstellingen. Bouwsubsidie Nederland biedt woningcorporaties de mogelijkheid voor een interne adviseur. Hiermee heeft de corporatie expertise op het gebied van subsidie ín huis en is zij verzekerd van maximale ontzorging voor zowel inventarisatie als aanvraag van subsidies.

Lokale overheden

Bouwsubsidie Nederland werkt samen met lokale overheden voor de inrichting van fondsen en regelingen. Daarmee kunnen vooruitstrevende lokale overheden hun inwoners en ondernemers net dat beetje extra bieden om over te gaan op duurzame toepassingen. Naast de inrichting en het beheer van dergelijke fondsen of regelingen kan Bouwsubsidie Nederland ook een rol vervullen in het informeren van inwoners, instellingen, sportclubs of bedrijven door het organiseren van bijeenkomsten.

Bouwsubsidie NL

Steenstraat 49A
7571 BJ  Oldenzaal
0541 – 700 226
info@bouwsubsidie.nl

Kantoor Zuid

Daviottenweg 40
5222 BH  Den Bosch
073 – 200 88 00
info@bouwsubsidie.nl

Kantoor Noord

Paterswoldseweg 806
9728 BM  Groningen
050 – 200 30 67
info@bouwsubsidie.nl

Bouwsubsidie Journaal

Schrijf je via onderstaande button in voor het maandelijkse Bouwsubsidie Journaal